Välkommen att följa min tankar i livet. De kan vara av olika karaktärer men de behöver släppas fria!
Tycker du inte om dem, är det helt ok - de är mina och jag står för dem!

fredag 17 december 2010

Tänk om ...

I mina tankestunder på natten sitter jag i bland och undrar över vad som gick snett i mitt äktenskap. Jo, alkoholen var den stora boven - men var den den enda..? Troligtvis inte. Jag hade/har mina dåliga sidor oxå. Det är så lätt att skylla på partnern - istället för att stanna upp och se sig själv - det gör så ont - då är det lätt att undvika ta sin del av ansvaret.


Önskar ibland att vi hade kunnat vara vuxna nog och tagit i tu med problemet innan det överstyr. Men så är det lätt att tänka i dag, vi hade fullt upp med barn varav ett alltid sjukt, arbete, sommarstuga, renovering,  utbildning samt att aldrig ha någon avlastning eller egentid med utrymme till att vårda vår kärlek/relationen.


Vi båda läste vidare på våra specialistutbildning, det var ju självklart att vi skulle förverkliga oss! Vi var ju starka, duktiga, berusade av kärlek, föräldraskapet och livet (trodde jag). Vi pusslade i vardagen, jag arbetade natt och skippade sömnen för barnen, jobba många extra nätter på 100 % för pengarna behövdes ju till att köpa lyckan, han var ute och spela de på helgerna, rikt socialt liv osv.


Ack vad vi bedrog oss... Vi glömde bort att ta hand om "oss"!


Jag har i veckan läst boken "Kåt, glad och tacksam" av Eva Sanner som är en relationsbok men inriktning på sex och kärlek. Tänk om boken hade funnits på 90-talet (utgavs 2008) och vi tillsammans hade läst den - kanske hade vi stannat upp och tänkt efter - och vårdat oss.


Ibland gör det så ont i bröstet att veta att jag förlorade mitt livs stora kärlek - jag var så förälskad i honom och älskade honom utan rim och reson!


I dag kan jag se honom utan att få fjärilar i magen - varken utav kärlek eller rädsla - men jag blir så ledsen i själen över att han fattas mig och flickorna ... 


Men han som fattas oss finns inte mer sedan längre - det finns en annan man/far märkt att alkohol, missunnsamthet och hat. Det är inte den mannen jag träffade 1988, blev tokförälskad i och som blev far till två fantastiska tjejer. 

"
"Liten på jorden"  Ralf Borselius

1 kommentar:

  1. Styrka till dej!!
    Att leva med en missbrukare är förödande!
    Glädj dej åt att du är en stark och modig kvinna som har ett värdigt liv - och en toyboy!!
    Kram Lippe

    SvaraRadera

Blir jätteglad om du skriver en rad -
alla dina tankar är värdefulla för mig!
♥ ♥ ♥