Välkommen att följa min tankar i livet. De kan vara av olika karaktärer men de behöver släppas fria!
Tycker du inte om dem, är det helt ok - de är mina och jag står för dem!

söndag 1 april 2012

April Fools' Day

Ny månad - ny utmaning: ingen alkohol, blir inte så svårt för min ekonomi tillåter inga utsvävningar! Värre blir det nästa månad då jag ska ta itu med kaffet - HUVA!

Förra månadens utmaning gick inte så bra, dvs att meditera innan uppstigning - men den har gått bättre att göra det på bussen på väg till arbetet! Fortsätter med att meditera för jag behöver själsfrid just nu...

Mars månad har varit en ren överlevnads månad. Sinnet har varit tungt för att kroppen inte orkar. Mer ont än vanligt och svårt med sömnen. Mycket hemma med liv och döttrar - inget allvarligt utan bara det gamla vanliga: de har haft mycket i skolan, jag har kämpat med att få ekonomin att gå ihop och kroppen skriket efter vila och värme.

Kroppen har varit extra ond utan någon mer orsak än arbetet tar hårt fysiskt. Men vill jag inte bli arbetslös så är det bara att bita ihop. Sömnen har blivit mycket sämre eftersom jag vaknar när jag rör mig. MEN jag går minst en timme varje dag med hunden trots knäet protesterar. Har därför gett mig på en kur Voltaren, vilket gör att magen är kass. Den vanliga cirkeln går runt och sluts. Nu har en kär vän från min ungdom skänkt mig en månads prov på Vemma som gjort mirakel på hennes kropp. Nu tillhör jag de skeptiska men är nu i stort villig att på nästan allt! Så första kuren är drucken i dag, både jag och döttrar är spända och förhoppningsfulla!

Döttrarna har haft mycket med skolan vilket innebär att de kanske inte hinner med att hjälpa till som de brukar samt att de är trötta och slitna vilket innebär tjafs och bråk. Nu har den lilla lov, medan den stora har hemtenta. Den stora planerar att flytta hemifrån till hösten - hon behöver att flyga fri nu - det blir bra!

När det gäller ekonomin så har det bara varit ovanligt mycket utgifter: läkarbesök, dottern behövt nya linser, hundvaccination, höjd hyra och retroaktiv inbetalning från januari osv. NI vet, så som det är med bara en inkomst! Jag vet, ilandsproblem, jag har tak över huvudet, behöver inte gå utan skor och kläder  . . .

Men nu är det en ny månad - nya tag och solen skiner! Ska ta en rundtur till er mina vänner i Blogglandia och säga hej
17 kommentarer:

 1. En tuff månad som du förhoppningsvis får lämna bakom dig. Idag är det ju inte längre ett i-landsproblem eftersom trygghetssytemen plockas undan och gränsen till att hamna utanför systemen har ökat. Jag ser själv faran då jag är sjukskriven och då har jag ju ändå " lyxen" av att inte vara ensamförsörjande. Jag vet hur tufft det är för jag har tidigare varit i din sits. Hoppas att du nu får en bättre månad och att tjejerna får lite vila efter tentor och lov :) Det frestar på att vara en familj ibland :))
  Kramar Milla

  SvaraRadera
 2. Hej vännen!

  Visste inte att du kämpade så med olika delmål. Jag har alltså varit dålig på att verkligen läsa dina tidigare inlägg :(

  Meditation innan uppstigning är för mig en omöjlighet eftersom blåsan är FULL Meditation på balkongen kommer att inledas när jag kan sitta där utan att få köldskador.

  Ser att du ska sluta med kaffe. Nyfiken som sjutton på varför. Berätta!! Jag har nämligen hamnat i dilemmat att jag inte längre tycker om kaffe. Det är en olöst gåta för ett f.d. kaffemonster. Är det kroppen som vill säga mig något?

  Tack för varma och glädjande kommentarer hos mig. Kramar om härifrån en relativt vårlikt Småland

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mina "delmål" gäller bara för en månad. Kaffe ska jag inte sluta med bara dra ner och vara utan en månad. Har läst om att smärta kan lindras utan kaffe... Är beredd att prova allt för att minska smärtorna!

   Radera
 3. Håller med Fröken Hulda, allt utom toabesök är omöjligt i samband med uppvaknandet. Är också nyfiken på varför du ska sluta med kaffet.
  Solen försvann just här. Hela morgonen har dom hotat med regnskurar. Hoppas att det är ett aprilskämt.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska bara dra ner på kaffe och vara utan det än en månad. Har läst att kaffe kan öka smärtproblem och tänkte se om det kanske hjälper.
   Solen har gått i moln här oxå och nu är det regnstänk på rutorna.

   Radera
 4. Låter bra det här med nya tag/ny månad, fast hoppas du inte späker dig för mycket med dina egna utmaningar. Personligen borde jag hakat på det här med semlor, har blivit alldeles för mycket av den vara sista tiden och satt sina spår har det definitift gjort. Fast när vi män blir feta är det bara pondus eller hur det nu var! (ler)
  Meningen med livet är svårt och meningen med blogandet är pågränsen lika svårt att luska ut, men jag gör så gott jag kan för att förgylla min tillvaro och kanske även någon enstaka läsare ibland!
  Hoppas April blir din "månad", åtmistone lite lättsammare än vad Mars varit för dig, fast jag kan personligen känna att nu när våren nalkas så är även det en liten stressfaktor, med allt som "bör" göras!
  Som sagt nu kör vi...nya tider, nya tag!
  Var rädd om dig på alla sett!
  Kram ifrån Oumberlige Peter!

  SvaraRadera
 5. Käre Peter, mina utmaningar gäller bara i en månad!

  SvaraRadera
 6. Från en ensamstående förälder till en annan , om du har tillfälligt ont och måste ta till värkmedicin har jag ett litet förslag när det gäller Voltaren, ta stolpiller i stället, 1, din mage håller, 2, det onda släpper snabbare...
  Kaffet gör också att vi inte tar upp vitaminer och mineraler fullt ut.
  Jag hejar på dig och dina utmaningar och tar efter *LER*, jag har nämligen lovat mig själv att på allvar meditera varje dag men har lite svårt att komma igång så nu lovar jag mig själv att börja i kväll.......... ♥
  Kärlek.......Malla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för goda råd. Lycka till med meditationen!

   Radera
 7. Ja du, inte lätt alla gånger att vara människa men du glade mig med din kommentar! ;) Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som tur är, kommer det en ny dag i morgon!

   Radera
 8. Lycka till med månadsutmaningen! Jag hoppar över den, för jag tycker det är så mysigt med lite vin till helgen. Kaffeutmaningen skulle jag däremot gärna hoppa på, men det kanske inte gills om man redan inte dricker kaffe? ;)

  Hoppas att du får en fin månad och mindre ont i kroppen!

  Varm kram i kylan, för här hade vi faktiskt lite minus idag (även om det bara var 0,3 grader...)

  SvaraRadera
 9. Har själv varit ensam med två barn så jag vet att när något lite extra dyker upp så kan det krascha hela ekonomin. Det är oerhört jobbigt! Du är stark och tuff som klarar av allt trots sjukdom. Klappa dig själv på axeln och tyck att du är fenomenal för det är du!
  Önskar dig en riktigt bra april!

  SvaraRadera
 10. tack för din fina och inspirerande kommentar inne hos mig. Det värmde!
  Hoppas att april månad blir bättre och lättare! Jag känner igen mig, mars har varit ovanligt tung och ond här oxå.
  Jag håller på att lära mig meditation. Det är inte helt enkelt. Jag blir alltid så ivrig med allt nytt jag vill lära mig o ger järnet för att sedan tröttna eller komma av mig..
  Hoppas att påskhelgen blir fin! Och att barnen får ett underbart påsklov. Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att lära sig meditation är en lång process - perioder glömmer jag bort att göra det och sen är det svårt att komma igång igen men nu är det på allvar!
   Var rädd om dig, hoppas du och hunden får det gott i påsk!

   Radera

Blir jätteglad om du skriver en rad -
alla dina tankar är värdefulla för mig!
♥ ♥ ♥