Välkommen att följa min tankar i livet. De kan vara av olika karaktärer men de behöver släppas fria!
Tycker du inte om dem, är det helt ok - de är mina och jag står för dem!

onsdag 7 december 2011

Nattens tankar

går ofta till hur mina döttrars mansbild har präglats av det som vi varit med om.

De skulle behöva att det finns en manlig förebild i deras liv som inte kritiserar eller ifrågasätter dem, som älskar dem för dem de är och inte vad de presterar. En människa som tycker de är bra och goa, så som jag oftast gör. Självklart driver de mig till vansinne ibland men det försvinner ju lika fort igen. så som det ska vara!

Att älska dem förutsättningslöst borde oxå deras far göra. Istället fördömer han dem och straffar dem som tex genom att de inte har fått varken födelsedagspresent eller julklapp sedan vår flytt. Tänk om han hade sagt; jag vet att jag har gjort fel, jag om ursäkt - så tror jag att de hade förlåtit honom. Men ilskan över att jag lämnat honom, låter han än i dag gå ut över tjejerna. Nu vill de inte ha något med honom att göra, trots att det gått så lång tid som 6,5 år (just i dag) sen skilsmässan blev klar.  Inte ens pengar får dem att vilja träffa sin far och det hade gjort stor skillnad i deras liv eftersom jag inte kan ge dem materialistiskt vad de önskar. 

Alkohol, skilsmässa, sårad människa, andras tyckande och tänkande kan göra så ont i små flickor (även pojkars såklart) hjärta och liv, nu är de visserligen stora men minnen kan inte blekna om där inte kommer andra trevliga in.

Nu  finns det ingen dylik man i deras värld och det gör mig ont.  Vad kommer detta att innebära för dem i framtiden, det oroar jag mig för så där vid midnatt när sömnen inte vill infinna sig.


8 kommentarer:

 1. Jag pratar ofta med min kloka storadotter om sådana här frågor.
  Hon lever studentliv i Lund, där större delen av hennes kompiskrets består av homo-, bi- och transpersonligheter.
  Självklart ska även de kunna bilda familj framöver och den klassiska kärnfamiljen är ändå en utopi för de flesta.
  Manliga förebilder är överskattade!
  Hävdar jag - som trots allt fortfarande lever i en hetero-kärnfamilj!
  Stor kram till dig och din förmåga att skapa en trygg miljö för dina döttrar!

  SvaraRadera
 2. Klart vår uppväxt påverkar oss. En del får men för livet... en del blir starka och kloka människor. Med en så klok mamma är jag övertygad om att dina barn tillhör sen senare kategorin. Men vi förblir mammor livet ut.. oavsett ur gamla barnen blir och oavsett hur bra de har det.

  SvaraRadera
 3. Med en så klok mor är jag säker på att du inte behöver oroa dej.
  Sköt om dej och tjejerna.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Nattens tankar för mig går till mina tonårstjejer (barnbarnen) som levt större delen av sitt liv med "min dotter"... som är precis raka motsatsen till vad en (god mor) ska vara..
  Visst är det tungt många gånger...
  Jag skulle vilja skrika ut ett stort "Ronja-vrål" ibland.
  Gott att du är en trygg och bra mamma och jag hoppas att min mormorsroll också har varit bra..

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 5. Mångmamma: du har så rätt även men jag tänker inte på det sexuella utan relationen mellan människor. Har man ingen god erfarenhet eller ingen förebild av män så missar man nästan halva befolkningen.Jag tror att vi alla behöver förebilder av båda kön utan någon sexuell inblandning.
  Tant Hulda: jag arbeta hårt på att vara en god mor som inte curlar men är rik på kärlek och närvaro.
  Mimmi: Tack!!!
  Black Iris: så länge vi gör vårt bästa så är det gott nog! Men när natten kommer så kommer tvekan...

  SvaraRadera
 6. Jag tror att det viktiga är vuxna förebilder. Deras far verkar ju inte vara vuxen. Och jag tror inte att hans beteende kommer att styra deras syn på män. Jag skriver av egen erfarenhet. Min far dog när jag var tonåring, och mina föräldrar skilde sig när jag var fyra år. Min styvpappa låter som ditt ex, men min syn på män är samma syn som jag har på alla människor. De människor som förtjänar att tyckas om, de tycker jag om. Oavsett om de är män eller kvinnor, föräldrar eller inte. Men jag förstår att du tycker att det är tungt. Men jag tycker att dina döttrar gjort och gör rätt.

  SvaraRadera
 7. Tankar vid midnatt: Tack för att du lyssnar.

  SvaraRadera

Blir jätteglad om du skriver en rad -
alla dina tankar är värdefulla för mig!
♥ ♥ ♥