Välkommen att följa min tankar i livet. De kan vara av olika karaktärer men de behöver släppas fria!
Tycker du inte om dem, är det helt ok - de är mina och jag står för dem!

söndag 9 oktober 2011

Vad som tryckt mig denna veckan

Som jag skrivet innan så har mina arbetsuppgifter minskat pga av ändrade rutiner. Detta har jag flaggat uppåt och nu är jag i hissen. Min arbetsgivare har meddelat att de därför inte behöver mig just nu - inte förrän stora bygget är klart om så där två år. Det är de intresserade av att vänta på...

Pga följderna efter trafikolyckan kan jag inte göra alla arbetsuppgifter vilket ingen mer än jag beklagar!

Blev i veckan kallad till ett ytterligare ett möte om 14 dagar, vilket är på min lediga dag. Påtalade detta för min chef. Då kommer min teamledare och kallar in mig på ett rum att det är viktigt för mig att samarbeta och för min egen skull är det viktigt att jag kan denna dagen. De äger mina arbetstider och har rätt att ändra dessa! Förklarade att jag inte kunde och då vill hon veta varför. Förklara detta för henne och då bara tittar hon på mig med sina ulvögon. Jag frågar om hon misstror mig och sätter mig på tvären och då säger hon att det är bäst för mig själv att jag inte gör det. Detta är en kvinna som sätter sig i respekt,  inte visar det. Härskarteknik på hög nivå! Men eftersom mitt fackliga ombud inte kunde denna dag blev mötet flyttat till 2 november vilket också är min lediga dag - maktspråk igen.

Detta har legat och gnagt hela veckan och jag kämpar för att detta inte ska trycka ner mig.
Kan dock dåligt fokusera på I am enough, Jante är där hela tiden och slår till.
Life sucks for the moment!


14 kommentarer:

 1. Så onödigt, men tyvärr så alltför vanligt....

  SvaraRadera
 2. Men vad jobbigt för dig! Och så himla trist och hemskt att de bråkar med dig på jobbet - det får man ju ändå säga att de gör.

  När inträffade trafikolyckan? Barnen och jag har också varit med om en trafikolycka och blivit påkörda bakifrån. Jag var dålig i flera år, men är otroligt mycket bättre nu. Jag trodde faktiskt inte att jag någonsin skulle må så här bra igen. Vår olycka var 2002.

  Tänker på dig och skickar en massa stärkande och peppande tankar!!!!!

  SvaraRadera
 3. Trist med maktfullkomliga chefer!

  SvaraRadera
 4. Den där Jante är en påflugen en. Har varit i slagsmål med honom många gånger och än har vi inte haft sista fighten.

  Vad gäller översittare finns dom även bland kollegor. Tyvärr är chefer med det beteendet lite svårare att hantera. Jag vet ärligt talat inte vad jag skulle gjort i din situation... antagligen det du försökte göra. Man blir bara ledsen över de där människornas beteende. Kram

  SvaraRadera
 5. Trafikolyckan hände 2006. Efteråt hade jag inte tid att vara sjuk pga av skilsmässa, arbetsbyte mm Våren 2009 så var jag så fullproppad med smärtstillande att jag nästan kollapsade. Gick i genom smärtrehabs program som jag har haft stor glädje av i dag. För nu klarar jag att leva utan medicin - endast vid behov - tack vare ändrad livsföring, mindfullhet,träning, fantastiska döttrar, underbar bror, jävlarammana samt att jag endast arbetar 50 %. Men Region Skåne har ett jätteunderskott och måste spara så många 100 miljarder att den personal som inte kan fungera 100% vill de inte behålla.

  SvaraRadera
 6. Tänk att det alltid finns någon som inte uppmuntrande klappar en på ryggen för varje steg man tar uppåt utan istället med lätthet slår undan fötterna och sedan sparkar ner en för stegen igen :/
  Samhällsbesparingar?
  Kram och hoppas du får stöd från annat håll.

  SvaraRadera
 7. Men du stod på dig!! Om du går dit på din lediga tid får du inte ta ut det i lön eller ledighet då? Prata med fackombudet som du ändå skulle träffa. Makt kan få folk att bli så fuuuuula och ge dem ulvögon!!
  Kramar och den 2 november går jag ut i skogen och tänker massor åt ditt håll!!
  KRAMAR ♥

  SvaraRadera
 8. Stackars dig! Jag hade för mej att man i dagens Sverige inte fick säga upp någon pga sjukdom. Åtminstone gäller det hos oss.
  Vilken pestig chef du har!
  Respekt måste man förtjäna inte ta sig oavsett om man är chef eller ej.
  Jag är själv i chefsposition och skulle aldrig sätta ut ett sånt möte tre veckor framåt. Det är ju tre veckor som du ska gå och oroa dig på.
  Fy sjutton!
  Massor av kramar.

  SvaraRadera
 9. Men vilket skitsätt. Kan du byta din lediga dag och få den en annan dag om du nu måste in till jobbet på din lediga dag

  SvaraRadera
 10. Enligt facket har arbetsgivaren rätt att ändra arbetstiden som de vill 14 dagar innan. Jag får antingen flextid om jag inte bytar dag. Nu har jag läkarintyg på att jag inte ska arbeta onsdagar så jag kan neka men orkar inte bråka om detta. Som Facket säger ligger det mig bara till last vid förhandling.
  Mimmi: jag riskerar inte bli arbetslös pga sjukdom utan pga av brist på arbetsuppgifter som pga min sjukdom jag klarar av.

  Till alla - tack för ert stöd. Det blir nog bra, finner väl en väg ut ur detta med...

  SvaraRadera
 11. Nu vet ju inte jag hur pass skadad du blev jämfört med mig, men jag hoppas, hoppas att du fortfarande kan bli lite bättre med tiden. Just där vid fem år hände det mycket för mig. Håller tummarna för både det och allt annat i ditt liv! Varm och stöttande kram!!!!

  SvaraRadera
 12. Good enoughnär min devis också, plus Kierkegaard som du har vid sidan. Som vägledare måste jag börja där människan är:)))

  Chefer kan vi ibland vara utan, eller hur? Dåliga sådana ännu mer;))

  SvaraRadera
 13. Fy för maktmissbrukare!

  kram på dig/caja

  SvaraRadera
 14. Tack för alla värmande ord. I dag känns det riktigt bra. Att skriva vad man tycker, känner och upplever är ofta väldigt förlösande för mig och jag mår bättre när tankarna kommit ner i text. Allt gott till er alla som tagit er tid att skriva några rader!

  SvaraRadera

Blir jätteglad om du skriver en rad -
alla dina tankar är värdefulla för mig!
♥ ♥ ♥