Välkommen att följa min tankar i livet. De kan vara av olika karaktärer men de behöver släppas fria!
Tycker du inte om dem, är det helt ok - de är mina och jag står för dem!

lördag 17 september 2011

Om miljonerna ramlade in

Om jag skulle vinna på lotto eller trisslotter - nu pratar jag flera mille - så skulle jag säga upp mig studs, skaffa ett litet hunddagis i stans utkant och skriva en deckare.

Tidigare har jag sagt att jag skulle arbeta kvar för jag behöver den intellektuella stimuleringen - bullshit säger jag nu!!!

I mitt nya liv har jag kommit till insikt att jag behöver inte detta - vad jag behöver är må bra. Det gör jag förnämligt utan mitt arbete som numera bara tar energi. Det som gör att jag står ut är patienterna och några få kolleger. Det är struktur, ledning på både låg och hög nivå som inte håller. Politiker som inte har någon kunskap bestämmer om sammanslagningar, nerläggningar och nybyggen utan innehåll och mening som skiftar från dag till dag. Det som gällde i går gäller inte idag. Vem är det som blir lidande - den enskilda individen dvs patienten!

Jag klarar inte längre att gilla läget, le och hålla tyst för det innebär att jag brukar våld på mig själv. Jag är värd bättre än så!

Måste tillägga att jag mår bra och känner mig trygg i min nya insikt. Nu gäller det att hitta en väg till att förverkliga detta. För även om jag hoppas så är det inte realistiskt att bygga upp min nya värld på drömmen om miljonerna. Mitt nya liv börjar i dag!

Ha en skön lördag!

Ps! Lippe skulle få sin del - delad glädje är dubbel glädje!

9 kommentarer:

 1. Håller tummarna för en jättevinst, men mer realistiskt är nog att bygga upp din nya värld på något annat... Jag förstår att det är frustrerande att jobba inom vården, precis som inom skolan. Bara neddragningar och mer jobb för dem som är kvar...
  Följ ditt hjärta, så blir det säkert bra i slutänden!

  SvaraRadera
 2. Sådana insikter växer man av som människa! Och du KAN få ditt hunddagis - och skriva din deckare!! Det börjar nu!

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Visst är det konstigt att alla säger att de skulle fortsätta jobba även om de blev miljonärer? Tror att många skulle välja att inte göra det!!
  Och du är så gullig!! Att du skulle dela med mig!!? Jag hoppas verkligen att jag inte tar en massa energi från dig för att du oroar dig för mig? Jag klarar mig i iaf 200 dagar till ;) Fick ett beslut igår om min aktivitetsersättning och det är väl inga stora belopp det handlar om men jag hoppas att jag klarar mig ;)
  Om jag vinner kommer det helt klart en kasse pengar åt ditt håll!! Tänk att kunna bli skuldfri från de värsta posterna!!
  Kram och hoppas att du har ett lika underbart väder som jag!!

  SvaraRadera
 4. Har själv funderat i liknande banor. Vården har snart nått botten. Patienterna är snart inte viktiga längre, det viktigaste är dokumentation, möten, omorganisationer, kurser osv. osv.
  Jag blir trött. En liten garnaffär skulle sitta bra här. Lycka till med hunddagiset.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Johanna:visst är vinsten orealistisk därför gäller det att ha ytterligare en plan och det var den jag funnit under de senaste veckornas grävande i mitt inre. Så nu är det mitt hjärta jag följer så du så rätt skriver!

  Anki: rotandet i det inre ger insikter som sakta men säker växer fram. Glädje och tillförsikt infinner sig!

  Lippe: jag oroar mig inte så mycket för dig för du är en överlevare som mig. Däremot har jag ju du vet varit i en liknande sits och vet hur mycket kraft det tar att kämpa mot FK, Soc, Föräkringsbolag samt att vända på varje krona. Att tom ha sitt hem hotat är mer än många klarar. Alla runt om mig och barnen har så de klarar sig mer än väl så självklart ska man dela med sig till de som mer kan behöva - i min värld är det så. Här är det riktigt skånskt skit väder... Men det är oxå ok!

  SvaraRadera
 6. Med tanke på hur dyrt det är att ha hund på dagis, så verkar inte din dröm orealistisk på något vis! 2000 kr/mån utan några som helst saker inkluderade. (2.800 kr där vi bor faktiskt.) Tio hundar så klarar du dig. Go for it!

  SvaraRadera
 7. Bli miljonär idag? Om varje innevånare i Kina skulle ge dig en krona så vore det klart!
  Kram

  SvaraRadera
 8. Håller tummarna för vinst snart

  SvaraRadera
 9. Visst hade varit gott om det kom en stor, stor vinst. Nu arbetar inte jag med människor som du gör men jag arbetar tillsammans med andra människor och alla vi tillsammans känner också en sån fullständig vanmakt över vad den s.k. ledningen bestämmer över våra scheman, m.m.
  En gång var det roligt att gå till jobbet. Jag sa alltid att jobbet är mitt nöje, men det var många år sen..
  Hoppas din vinst kommer snart..

  Kram Maidi

  SvaraRadera

Blir jätteglad om du skriver en rad -
alla dina tankar är värdefulla för mig!
♥ ♥ ♥