Välkommen att följa min tankar i livet. De kan vara av olika karaktärer men de behöver släppas fria!
Tycker du inte om dem, är det helt ok - de är mina och jag står för dem!

fredag 16 september 2011

Meningen med mitt arbete är borta

Jag har länge varit glad över att ha ett arbete som jag trivs med och klarar av trots sliten kropp.

Men det har plötsligt gått upp för mig att jag hade lika gärna slutat för det dränerar mig på energi. Många av mina kollegor är missnöjda med ledningen, det är mycket klagande samt det arbete som vi ska lägga ner på en värdegrund känns påtvingat och framkrystat. Jag har blivit smittad av denna negativa sjuka - hjälp !

Känner mig lite tagen på sängen i denna insikt - så har jag aldrig tidigare känt...

Nu är det fredag kväll, passar de kära brorsbarnen för andra gången denna veckan. Maten är lagad, äten, förpackad och diskmaskinen är påsatt. Yngsta hjärtat har fått tre sagor och sover gott med valpen i sängen. Numero due ser Harry Potter 2 med de två andra hjärtanen medan jag ligger och leker med älskade broderns IPad - gissa om jag är kär !!!

Önskar er alla i bloglandia en skön början på helgen

Kramar från lena

Kramar

7 kommentarer:

 1. Så trist att läsa om dina negativa erfarenheter av jobbet.
  Samtidigt är livet så oändligt mycket mer än "vad man är" - i bemärkelsen, "vad jobbar du med"?
  Vid vissa hållplatser i livet är det nog faktiskt meningen att man ska stanna upp och fråga sig själv vart man är på väg, var man kommer ifrån och om det stämmer överens med drömmar och förväntningar.
  Njut av att ha huset fullt med barn och den förestående helgen!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Låter ju inte alls bra det där... med dina känslor för jobbet. Det där med värdegrunder känner jag till som anställd inom soc.tjänsten. Men ärligt talat... jag har inte en aaaning om vad där står?!!! Bra eller jäkligt illa? Vad vet jag... Beror säkert på vad man har för jobb. Hoppas i alla fall att du kan koppla bort det över helgen//Kram

  SvaraRadera
 3. Lena, jag kan bara beklaga att du fallit in i gnällträsket. Jag har själv arbetat under just de förhållandena och i ett arbete där man ska vara till för och ha ansvar för vårdtagare.
  Det tär något enormt då arbetslaget harvar sig neråt istället för uppåt.
  Jag valde att gå ifrån mitt arbete och jag kommer aldrig mer tillbaka till den sortens kvinnodominerade yrke. För om det är några arbetsplatser där det finns grogrund för energisslukande konflikter så är det jus på kvinnodominerande ställen.

  Över till de trevliga omständigheter under vilket du tillbringar kvällen :)
  Det låter görmysigt med brorsbarn i olika storlekar som förgyller tillvaron och så blir jag lite avis (skratt) på den där Ipaden.
  Hoppas du får en fortsatt fin helg, kram Milla

  SvaraRadera
 4. Känner till det du beskriver, i stora drag och med lite annorlunda sits bara. På måndag startar jag på ett helt nytt område inom samma företag! Gläder mig! men det var en lång process, över flera år faktiskt. God helg till dig också!

  SvaraRadera
 5. Det är jobbigt när man faller ner i gnälleländet. Har själv varit där och försöker nu ta mej i kragen ordentligt när jag hör mej själv gnälla. Gnäll leder bara i en nedåtgående spiral och är grymt smittsamt. Synd att inte er arbetsledare uppmärksammar det och gör något åt det.
  Hoppas att du kan koppla av det och njuta av helgen. Låter som om den börjat bra i vart fall.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Är lite "allergisk" mot värdegrunder, som är så vanligt inom vården. Det ska låta så fint, men i slutänden är det ändå besparingar som gäller. Och då får kvaliteten ge vika. Hur blir det med alla fina ord då?

  Kram

  SvaraRadera
 7. Tråkigt att bli smittad av negativa känslor. Hoppas du hittar bort från dessa. Ha en härlig helg!

  SvaraRadera

Blir jätteglad om du skriver en rad -
alla dina tankar är värdefulla för mig!
♥ ♥ ♥