Välkommen att följa min tankar i livet. De kan vara av olika karaktärer men de behöver släppas fria!
Tycker du inte om dem, är det helt ok - de är mina och jag står för dem!

tisdag 6 september 2011

Lust och olust i ett sexualiserat samhälle

I går kväll var jag och en riktig vän på en föreläsning på Malmö Högskola på ämnet:


Lust och olust i ett sexualiserat samhälle. 
Vad tänder vi på? 
Vad får oss att kallna? 
Pornografins inverkan på forskningen om lust? 


Intressant men föreläsningen skapade fler frågor än den gav svar...


Spännande tyckte jag att det var att majoriteten av besökande var medelålders kvinnor. Vad visar det på? Jag vet inte, bara noterade fakta och funderar.


Hur har vi kvinnor det med lusten? Är det som de säger att kvinnans lust generellt avtar med åldern eller är det bara lusten till partnern som har försvunnit? I så fall varför? Vårdar vi vår lust till varandra eller tror vi att den bara ska finnas där som en självklarhet? 


Jag vet vad jag tror men vad tror ni? Skriv gärna ett inlägg ni som vågar . . .


Gissa om det går runt i huvudet på mig i dag!


11 kommentarer:

 1. OJ vad spännande!! Jag har massor av tankar kring detta, men måste be att få återkomma (om jag minns!) då det är ett helt annat fokus i mitt huvud ikväll!

  Kram
  Anki

  SvaraRadera
 2. Återkommer om detta men ville nämna att din nya blogg ser jätte fin ut!

  SvaraRadera
 3. Jag försöker alltid tänka logiskt vad gäller det mesta. Så även om lust och liv.

  Rent logiskt: Vad ska vi ha lusten till? Jo, för att skaffa barn. När ska vi skaffa barn? Jo, när vi är redigt fertila och relativt unga så vi orkar ta hand om barnen. När fertiliteten avtar så är det inte mer än logiskt att lusten avtar med den.

  Att vi lever i ett sexualiserat samhälle gör att vi tror att det är något fel om lusten falnar. Vi blir ju påminda om sex överallt. Att vi måste ha lust. Att det är onormalt att inte känna lust. Men det är ju just normalt som det är!

  Om jag pratar runt med väninnor och deras lust så visar det sig att minst 95% tappat lusten för länge sedan, men ställer upp för att mannen annars tjurar. Tjurighet har man nog med ändå, så man låter honom hållas. Jaha.

  Vill påpeka att det finns undantag överallt, så behöver ingen sexuellt glad kvinna bli sur av min kommentar. Det finns alltid!alltid undantag!

  SvaraRadera
 4. Hanna: jag håller inte med dig men surar inte för det. Din tanke stämmer kanske till vis del men i mitt kvinnliga medelålders liv så är lusten stor o härlig. Behöver inte oroa mig för graviditet, bilringar mm utan vet vad jag vill och vågar och kan med ett stort självförtroende som jag inte hade som ung. Det måste vara tragiskt att behöva ställa upp för mannen inte ska tjura!

  SvaraRadera
 5. Håller inte hellre med Hanna men surar absolut inte. Alla åsikter är ju rätt. Håller däremot med Tankar vid midnatt om att lusten är stor och härlig nu efter 50. Ingen oro för att bli med barn. Jag och maken har lärt känna varandras lust under alla år vi hållit ihop men upptäcker fantastiskt nog nya saker om varandra hela tiden. Vi känner också till varandras kroppsliga skavanker så det finns inget som behöver döljas. Inget bra att ställa upp för en annars sur make.
  Låter som om det var ett riktigt intressant föredrag. Det är ju ett ämne som åtminstone borde beröra alla.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Också jag hänger mig på de två föregående!

  SvaraRadera
 7. Tror att lusten är nog så viktig för ett förhållande, i alla åldrar. Och kanske att vi kvinnor har lite lättare att prata om den än vad männen har. Tror jag...

  SvaraRadera
 8. Hur har vi kvinnor det med lusten?
  - Jo tack bra.
  Är det som de säger att kvinnans lust generellt avtar med åldern eller är det bara lusten till partnern som har försvunnit?
  - Jag, gammal? Njae jag skyller helt klart på maken, hihi.
  I så fall varför?
  - Skyller på maken igen.
  Vårdar vi vår lust till varandra eller tror vi att den bara ska finnas där som en självklarhet?
  - Aha, ska vi vårda den? Finns det särskilda vårdprogram för det?

  Kramar

  SvaraRadera
 9. Haha, underbart att ha fel om detta! Det bådar gott framöver. ;)

  SvaraRadera
 10. Jag läser inlägget och kommentarerna OCH nu tänker jag massor av tankar kring det här. Tycker väl att det här med lust går i bergochdalbana. Och ibland är dalarna lååååånga........

  SvaraRadera
 11. Underbara inlägg från er. Fortsättning följer i dag. Kram från Lena

  SvaraRadera

Blir jätteglad om du skriver en rad -
alla dina tankar är värdefulla för mig!
♥ ♥ ♥