- 1 pakt jäst, blå
- ca ½ dl olivolja
- 1 knippa flingsalt
- 1 tsk socker
Smula jästen i en bunke, häll olivoljan över, stö över flingsalt och socker. Låt stå till jästen smält! Rör ihop.
- 3 dl rumstempererad Ramlösa/Loka el. dyl.
- 4 dl Durumvetemjöl
- 4 dl vetemjöl
Häll bubbelvattnet över jäströran. Rör i båda mjölsorterna till en hanterbar deg, kan hända att du behöver lite mer mjöl...
Jäst degen i kylen i en timme, därefter 1 timme i rumtemperatur.
Dela sedan degen i 6 delar och baka ut med kval. Lägg dem sedan på bakplåtspapper och lägg på önskad fyllning. Ugn 200 grader.
Min och yngsta dotterns favoritfyllning är:
- God tomatsås med örter och färskpressad vitlök
- Parmaskinka
- Riktig mozzarella ost
- Kalamataoliver med kärna
- Riklig med oregano
Dekorerad med ruccula, basilika och ett glas gott rött. Bon Appetit! Lovar bild nästa gång det bakas...
Äldsta dotterns favoritfyllning:
- God tomatsås med örter och färskpressad vitlök
- Rökt skinka
- Pepperoni
- Ananasskivor
- Kebabkött
- Gröna oliver med piemento i
- Lite pizzaost
Serveras vanlig pizzasallad.Smaklig spis!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Blir jätteglad om du skriver en rad -
alla dina tankar är värdefulla för mig!
♥ ♥ ♥