Välkommen att följa min tankar i livet. De kan vara av olika karaktärer men de behöver släppas fria!
Tycker du inte om dem, är det helt ok - de är mina och jag står för dem!

söndag 11 september 2011

Känslan av att vara grundlurad

Igår så var jag på Malmö Central för att köpa två biljetter till döttrarna för tågresa norröver v. 44. De har blivit uppbjudna till Numero Uno's fd arbetsgivare för att spendera lovet hos dem i Malmberget samt att få följa med på ungdomslägret i Luleå. Min bästa broder betalar deras resa mot en arbetsinsats från tjejerna i hans trädgård.
Nu hade SJ stor kampanj denna lördag med 50 % på tågresor fram till 30 november mellan kl 10-14.
Då gäller det att passa på!
Det var massor av människor som ville handla billiga biljetter men eftersom jag var i  god tid (1 timme före öppningstid) var jag klar kl 11:00. Protesterade dock på priset, för jag tyckte 2788:- inte var halva priset - inte relation till det priset jag fått på nätet. Men det gällde inte nattåg blev jag info om.
J_v_a SJ som höjer priser inför billiga kampanjer tyckte jag då!!!


Väl hemma hos brodern blev känslan av att grundlurad av SJ på priset bara större och större samt att jag upptäckte att jag att hade fått fel dag för uppresa och biljetten var inte ombokbar som jag sagt till om. Visserligen hade undertecknad glömt sina glasögon men nog trodde jag att de lyssnade på vad man sa...
Morr!
Ringde därför SJ och frågade efter ordinarie priser på aktuell resa - då visade det sig att jag hade betalt fullt pris på hela resan!!!
Detta var däremot inget som kunde korrigeras över telefon....
Jag blev bara så trött!

Det blev att åter resa in till Malmö C. På plats där tog jag direkt tag i chefen som såg till att felet åtgärdades till rätt datum, ombokningsbara biljetter till hälften av det jag betalt 3 timmar innan och sen fick jag en kokbok som plåster på såren OCH en jättefin ursäkt. Kostnad 1394 kronor men 7 timmar av värdefull vilotid en lördag kändes bortkastade.

Det är helt ok - allt kan bli fel, MEN att spendera hela lördagen för spara pengar är dränerande.
Hujedamig vad jag var sur....

Nu söndag morgon är jag inte sur längre - reflekterar dock på att om jag hade gjort fel i mitt arbete så blir det en avvikelserapport och jag riskerar en prick, i värsta fall att bli av med legitimationen. Sen vet jag det är skillnad på päron och äpple men det händer ofta i mitt liv att andra inte gör vad de ska.

Är det bara jag som känner så?


Nu är det söndag och denna dagen blir det till att vila och samla kraft till veckan som kommer.
Känner tillförsikt och glädje igen - tänk vad en natts god sömn kan hjälpa...

4 kommentarer:

 1. En del instanser/myndigheter/företag KAN inte göra fel... och om dom gör det ändå så kan dom ändå inte "straffas" för det.... för jag som enskild "skulle ha fattat bättre"... Ja.... jag har varit med om att bli behandlad som skit. Strider fortfarande och jag lovar att när allt är över ska jag skriva ett inlägg om det. Allt började april 2009 så snart måste det vara klart...

  SvaraRadera
 2. Ditt inlägg får mig att tänka på "vågavarakärringbloggen" som använder SJ som svordom.

  SvaraRadera
 3. Nu hoppas jag verkligen du har en lugn och fin dag!

  Varm kram!

  SvaraRadera
 4. Hulda: Visst är det en kamp!
  Shamrock: Ska genast kolla in bloggen!
  Blått: Det har jag haft, tack för din omtanke!

  SvaraRadera

Blir jätteglad om du skriver en rad -
alla dina tankar är värdefulla för mig!
♥ ♥ ♥