Välkommen att följa min tankar i livet. De kan vara av olika karaktärer men de behöver släppas fria!
Tycker du inte om dem, är det helt ok - de är mina och jag står för dem!

onsdag 9 februari 2011

Utmaning: Vem är du?

Oskulden, Martyren, den Heliga eller Häxan

"Vi kvinnor, när vi söker efter en mening med våra liv eller vägen till kunskap, identifierar alltid oss med en av fyra klassiska arketyper.
Oskulden (och jag är inte talar här om en sexuell oskuld) är den som söker från sitt fullständiga oberoende och allt hon lär sig är frukten av hennes förmåga att möta utmaningarna på egen hand.
Martyren finner sin väg till självkännedom genom smärta, lidande och överlämnande.
Den Heliga finner sin sanna anledning att leva i villkorslös kärlek och i sin förmåga att ge utan att begära något i gengäld.
Häxan som motiverar sin existens genom att gå på jakt efter fullständig och obegränsad glädje. 


"Du kom hit för att du såg ett kvinnligt ansikte i lågorna. Ansiktet är det du ser när du tittar i spegeln, så försök att ära det. Låt dig inte tyngas ner av vad andra tycker, eftersom om några år, om några årtionden, eller i några århundraden, kommer att sättet att tänka har förändrats. Lev nu som andra bara kan leva i framtiden.
Vad vill du? Du kan inte bara vilja vara lycklig, det är för lätt och för tråkigt. Du kan inte bara vill älska, eftersom det är omöjligt. Vad vill du? Du vill rättfärdiga ditt liv, att leva det så intensivt som möjligt. Det är på samma gång en fälla och en källa till extas. Försök att vara uppmärksam på denna risk, upplev glädjen och äventyret att vara den där kvinnan som är bortom bilden som reflekteras i spegeln. " 

Mitt svar kommer senare i dag...

3 kommentarer:

 1. Rekommenderar att du läser en bok av henne! Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 2. Oj!!! Kan man vara olika i olika perioder av livet?? Jag känner igen mej i alla kvinnobilderna även om jag lämnat dem bakom mej. Just nu är jag nog mest en oskuld vilket jag tycker känns utomordentligt bra!! För då känns det som att ett nytt blad vänts fram.
  Ser fram emot ditt svar :)

  SvaraRadera
 3. Tror att vi har lite av varje i oss hela tiden men att kanske något överväger. Det som överväger kan vara olika vid olika tidpunkter. Just nu känner jag mig mycket häxa.

  SvaraRadera

Blir jätteglad om du skriver en rad -
alla dina tankar är värdefulla för mig!
♥ ♥ ♥