Välkommen att följa min tankar i livet. De kan vara av olika karaktärer men de behöver släppas fria!
Tycker du inte om dem, är det helt ok - de är mina och jag står för dem!

lördag 26 februari 2011

Stickesugen

I går flexade jag och tog en buss tidigare hem från Lund. Hoppade av i Svedala där jag gick in i garnaffären Shingar som finns vid stationen. Jag har åkt förbi med längtansfulla blickar nu i ett halvår. Problemet är att bussen går bara i gång i timmen - så jag måste vara i gott skick för äventyr och orka vänta till nästa kommer.


Det blev garn och mönster till två sjalar. Har inte stickat på flera år pga av värken men vill pröva igen... Första försöket blir en linnesjal i marinblått på stickor 9! Det var jättekul men ack så ont jag fick i vänster hand/arm/axel och nacke. Men jag ger inte upp - säkert bara träningsvärk!!! Nytt försök göres i eftermiddag med chiligrytan som dottern har beställt puttrar på spisen!


I slutet av 70-talet och i början på 80-talet jobbade jag natt på UMAS då var jag en hejare på att sticka. Då stickade alla och vi beställde massor av garner från Kilafors. Det är roligt att stickandet har kommit tillbaka!

Fixar jag detta med att sticka igen så ska jag försöka åka dit på onsdagseftermiddagar då de har stickcafé. Det har de förvisso 2 kvällar i veckan oxå men då går det inte buss. 

Mitt första försök...

6 kommentarer:

 1. Visst är det mysigt när lusten infinner sig och man stickar, virkar m.m? Hoppas du slipper smärta så du kan fortsätta med stickningen!

  SvaraRadera
 2. Hoppas att värken ger sig och att du kan sticka så mycket du vill

  SvaraRadera
 3. Vad fin den blir din marinblå sjal...tänk till sommaren..vita kläder och den sjalen om axlarna, tjusigt!! Jag håller tummarna för att du kan klara det och det med stickcafé låter ju helmysigt!

  Krampå dig/caja

  SvaraRadera
 4. Låter lite som om du är en av personerna i boken Livets aviga och räta!
  Hoppas att du kan gå på cafeträffarna! Ha en mysig helg nu.
  Jag har yngste sonen hemma och vi lagar god mat pratar och myser hela helgen!
  Nu ska vi baka kladdkaka!
  Massor med kramar och så myser vi med våra älskade avkommor!!

  SvaraRadera
 5. Precis som du har jag en tid haft så ont i axlarna och värken har strålat ner i hela armarna. Det är fortfarande långt ifrån bra men i dag när jag var på Symässan här i stan kunde jag inte låta bli att köpa garn till en ny sjal. Mitt garn går också i blått och jag ska sätta igång med den ikväll inför Melodifestivalen.
  Ha det så gott

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 6. Åh vad kul med handarbete. Tyvärr är det inte min starka sida men jag tycker att det ser så rofyllt och mysigt ut.
  Kram

  SvaraRadera

Blir jätteglad om du skriver en rad -
alla dina tankar är värdefulla för mig!
♥ ♥ ♥