Välkommen att följa min tankar i livet. De kan vara av olika karaktärer men de behöver släppas fria!
Tycker du inte om dem, är det helt ok - de är mina och jag står för dem!

söndag 23 januari 2011

Lite sexologi

Lördagskvällen spenderade jag med en av mina äldsta, finaste och goaste vänner. Det var god mat och mycket vin, vaknade med bautahuvudvärk...


Vi diskuterade singellivet, sex och relationer som är av intresse för oss båda, både professionellt och privat.
Vi kom fram till en hel del intressanta slutsatser - alla kan dock inte presenteras här, men några följande: 

 • Relationer som uppstår efter ca 50 års ålder har all chans att bli något fantastisk om båda är villiga att arbeta med relationen på ett öppet och generöst sätt. Man har tid för det och alla möjligheter i världen...
 • Relationen efter fertila åldern involvera inte frågan om att skaffa barn eller risken för att bli med barn. Inga sena vaknätter, sjuka barn och en massa logistik som skall roddas. Man kan fokusera på sig själv och partnern.
 • Man har all chans att få prata igenom saker utan att bli avbrutna.
 • Man kan (om man vill) förgylla tillvaron med trevliga aktiviteter som båda gillar.
 • mm
Något tråkigt som vi kom fram till var faran med all antidepressiva skrivs ut till män och kvinnor. Denna läkemedels grupp påverkar STORT och FÖRÖDANDE vårt intresse, upplevelse och förmåga för sexuallitet. Detta diskuteras inte ! Varför?

Enligt axplock ur FASS på ett flertal populära preparat som skrivs ut för depression, fibromyalgi och svåra smärttillstånd kan man läsa följande under rubrik biverkningar:  Psykiska störningar i form av ökad/minskad libido, anorgasmi (?) och onormal orgasm (?) samt under reproduktionsorgan ejakulationsstörningar, erektil dysfunktion, fördröjd ejakulation och sexuell funktionsstörning mm

Vi har båda erfarenhet från dessa preparat, vet de goda och negativa effekterna av dem. Men de negativa effekterna enligt ovan diskuteras inte öppet, varken av de som äter läkemedlen, deras partners eller i massmedia. Har ingen aning om hur många som får dessa utskrivna och hur många som lider av biverkningarna men vi tror att det är ett stor tyst vulkan som någon gång kommer att brisera.

Jag har haft tre kolleger under de senaste 10 som har haft partners som lämnat dem pga att de ätit antidepressiva för smärtor och inte haft någon lust till någon form av intimitet eller sex. Dessa personerna blev "sjukare" mentalt och blev långvarit sjukskrivna eftersom det sociala rasade - detta tillföljd av medicinering för smärtor! Detta säger så klart en del om valet av partner/hur relationen varit innan mm MEN jag tycker inte att man kan bortse från sideffekterna längre.

Nu har jag kastat ut en MEGA brandfackla som är synnerligen känslig men jag tror att vi måste våga ta denna diskussion upp till ytan! Alla ni underbara och modiga  kvinnor och män i cyber har säkert någon åsikt om detta. Jag vet att jag kommer att få ta mycket skit för dessa "tankar vid midnatt" men det kan jag ta. I värsta fall får jag begära "skyddad identitet och "säker bostad". Jag tror dock inte jag är ensam om att gilla sex och att inse konsekvenserna av bristen på sex i en relation. Nu trycker jag på publicera inlägg, help...

GLAD SÖNDAG PÅ ER !!!

5 kommentarer:

 1. Det är hemskt när ett "bra" läkemedel har sådana sidoffekter. Säger som du synd att det inte pratas mer om det. Har själv aldrig behövt ta den typen av läkemedel, ej hellre min man. Håller helt med om att det är viktigt med ett bra sexliv i ettförhållande. Tror inte du ska behöva skaffa skyddad identitet.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Antidepp tar bort lusten.
  Helt klart.
  Blir väl värsta kaninen sen:-)

  SvaraRadera
 3. Hej Oumberlige Peter här! Fast nu är jag inloggad som Jernsaxen och just pga eller tack vare det så skriver jag ifrån den bloggadressen.
  Mycket bra och viktigt inlägg du gjort så bra att jag tagit mig friheten och länkat till det, just ifrån den blogg jag nu skriver ifrån!
  Har själv ätit ett "djävulenspreparat" som heter cymbalta fick det när jag hade svår neurologisk påverkan i benen efter att ha drabbats av neuroborelia ifrån en fästing!
  Nu käkade jag detta preparat under ett år och under detta år så var min Fru inlagd flera långa perioder på sjukhus pga av sin "smärtproblematik" i bäcken och ländrygg!
  Så egentligen så var det bara praktiskt att bli lite impotent under en tid!
  Inga vårkänslor som störde i den övriga verksamheten, om du förstår vad jag menar! (ler) Aldrig varit så kul att diska, städa och tvätta som varit min uppgift i de 17 år som min Fru varit sjuk!
  Lilla frun har haft turen att slippa sådan preparat, hon håller sig till Morfin numera metadon.......fast det kan bli problem åt andra hållet om doseringen inte är rätt....så vilken djäkla tur att jag inte äter cymbalta längre! (Hmm...ska inte skämta om så allvarliga saker)
  Vi får se vad som händer om du får fler kommentarer i ämnet!
  Lilla Frun gästbloggar då och då på denna blogg.......ja, hon är lite fräck också, fast det var hon innan hon blev sjuk också så de kan vi inte skylla medicinering för!
  Som sagt, hoppas det är ok att jag länkar hit.....tar bort det annars!
  Ha en fin fortsatt Söndag!
  Kram ifrån Oumberlige Peter!

  SvaraRadera
 4. Jag har också erfarenheter av att sexförmågan kan bli påverkad av dessa preparat. Dessa medel har ju mycket gott med sig, men tyvärr en del biverkningar.

  SvaraRadera
 5. Hatar biverkningar och ointresserade läkare som varken bryr sig eller informerar.
  Tro fasen det att förhålllanden tar slut om sexet tar slut!! Tror att de flesta håller med dej! Men sen undrar jag oxå vad en onormal orgasm är?? Måste googla...
  Kramar

  SvaraRadera

Blir jätteglad om du skriver en rad -
alla dina tankar är värdefulla för mig!
♥ ♥ ♥